wakacyjna tajska sałatka z mango i sosem migdałowym
W upalne letnie dni, wcale a wcale nie chce się stać i gotować w kuchni. No, ale jeść coś trzeba :). Ratunek? – zdrowe sałatki i surówki :). Są pyszne i kolorowe, a nie wymagają kilkugodzinnego stania w nagrzanej palnikami kuchni.
Dziś coś „tajskiego” by Ann:)
Do dzieła!:)
Tajska sałatka z sosem orzechowym
Sposób przygotowania:
Umyj dokładnie produkty.
Sałatę pokrój na cieniutkie nitki, marchewkę zetrzyj na tarce, ogórki pokrój w talarki i trójkąty, a paprykę, mango i awokado pokrój w kostkę. Zmieszaj produkty i przygotuj sos, mieszając wszystkie składniki.
Polej sałatkę sosem.
Gotowe:)
Komentarze 7 komentarzy
Dołącz do dyskusji…
Świetny pomysł aby poczęstować taką sałatka gości, tym bardziej że można ich zaskoczyć takim połączeniem 🙂 Sos troszkę zmodyfikowałam 🙂
Zamiast mango użyłam brzoskwini, pychota !!
Jaki rodzaj sałaty najlepiej dodać?
Wygląda cudownie 🙂 Mam największy problem z dopasowywaniem posiłków. Ma owoce więc pewnie trzeba go zjeść przed 16, czy jako przekąska po śniadaniu, czy raczej do obiadu?
To jest saltka na lanch podawana z quinoa. Znam ja bardzo dobrze z jednej z książki angielskiej. Robię ja często w lecie od dawna .Jest bardzo smaczna. polecam ale w przepisie orginalnym jest mieszana z quinoa i podawana na zimno. Pozdrawiam
Wygląda przepysznie 🙂
Uwielbiam takie kolorowe sałatki 🙂