Wegetariańskie spaghetti

Chyba nie ma osoby, która nie lubiłaby makaronu spaghetti z sosem bolognese. 🙂 Klasyczna wersja zawiera oczywiście mięso, ale ja dziś chciałabym Wam zaproponować wersję wegetariańską. Sos wygląda jak bolognese z mięsem i smakuje równie smacznie.

 

Przygotowanie:

Na patelni rozpuściłam masło ghee i dodałam drobno pokrojony czosnek, cebulę oraz marchewki. Warzywa dusiłam, a następnie dodałam pomidory z puszki oraz pokruszone drobno tofu. Dusiłam jeszcze przez chwilę, a na końcu dodałam przyprawy. Przygotowany sos podałam z ugotowanym wcześniej makaronem.

 

Komentarze 9 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Cześć, co sądzisz na temat odżywki wołowej? Czy może zastąpić odżywki serwatkowe w przypadku nietolerancji na białko mleka krowiego ?
Czytałam, że do odżywki wołowej jest używane mięso oddzielane mechanicznie, co sugeruje wątpliwą jakość mięsa. A może po prostu zdrowiej będzie zjeść 2 razy w tygodniu porządny kawał ligawy? Czy odżywki z białek roślinnych jest sens stosować? Z góry dziękuję za opinie. Pozdrawiam !

A ja mam pytania na ile porcji jest ten przepis? PS bardzo się cieszę, że dodałaś coś wegetariańskiego???

Jest wiele firm bezglutenowych. Już wkrótce będą również w Foods by Ann 🙂

Pozdrawiam
Ann

Sotelli maja pyszne – są w lidlu u biedronce 🙂 ale ja czekam na foods by ann!!!! Jak na każda nowość 🙂 uwielbiam !

Zamiast tofu dodałam orzechy mniam dziękuję pychotka 🙂

Yeah! Na pewno zrobię w tym tygodniu ???
Już się nie mogę doczekać diet by ann wersja wegetariańska ??

Fajny przepis:) Ze swojej strony polecam użycie świeżych pomidorów – malinowe teraz są takie pyszno-słodkie:)