Wielkanocne brownie
Moim ulubionym elementem przygotowań do świąt Wielkanocnych jest przygotowywanie świątecznych wypieków. W tym roku na moim świątecznym stole obok babki i mazurka zagości brownie.
Sposób przygotowania:
Kaszę jaglaną ugotowałam w 2 szklankach osolonej wody, aż wchłonęła całą wilgoć. Ubiłam pianę z białek a żółtka dodałam do kaszy. Dodałam pozostałe składniki i zmiksowałam. Potem delikatnie dodałam pianę i wymieszałam wszystko. Piekłam w 180 stopniach ok. 50 minut. Pozostawiłam w piekarniku do ostudzenia, żeby masa się ścięła. Wierzch posypałam płatkami migdałowymi.
Komentarze 6 komentarzy
Dołącz do dyskusji…
Hej, Ania 🙂 To też pytanie do innych osób, które przygotowały brownie z tego przepisu. Te wszystkie składniki miksujecie mikserem czy blenderem? Bo ja zmiksowałem mikserem i po wszystkim wyszła mi konsystencja “kaszanki”…
Pysznie wygląda i tak też smakuje!
A co z powidłami? Dodać je do masy do pieczenia, czy potem na wierzch?
wygląda pysznie! na pewno wypróbuję
Aneczko te Twoje wielkanocne brownie wyglada mega oblednie???.Pozdrawiam Cie bardzo serdecznie.???????
Aniu a bedzie wielkanocny plik pdf jak w latach poprzednich? u nas jajeczka faszerowane i mazurek byly hitem :))) pozdrawiam serdecznie