Wiosenna sałatka z pomarańczą i awokado
Okres zimowy jest niestety ubogi w obdarowywanie nas promieniami słonecznymi.
Spragniona słońca i letnich kolorów, staram się przemycać je w potrawach:) Dziś zaserwuję pomarańczowo – zieloną sałatkę, która bardzo skutecznie pop
SAŁATKA Z POMARAŃCZĄ I AWOKADO
Pomarańcze obrałam i podzieliłam na cząstki. Awokado pokroiłam w kostkę i skropiłam cytryną. Przełożyłam owoce do miski, dodałam fasolkę i szpinak, doprawiłam wszystko oliwą z przyprawami. Na wierzch dorzuciłam pistacje.
Uśmiechu!
Komentarze 9 komentarzy
Dołącz do dyskusji…
Czy ja mogę zamienić fasolkę na coś innego? Co tu będzie pasować?
Dzisiaj przygotowałam tą sałatkę. Wyszło super! Wszyscy zajadali się, aż im się uszy trzęsły. A ja miałam poczucie dumy, że przygotowałam zdrowy pełen wartości i witamin posiłek! Polecam! Na pewno wypróbuję inne przepisy z tej strony 🙂
Akurat miałam wszystkie składniki i nie mogłam nie spróbować.
Zrobiłam z sałatą lodową i jest przepyszna <3 Polecam wszystkim!
Dzięki Aniu !
Mega niespodziewany efekt smakowy! Co prawda dodałam od siebie czarny pieprz i kaszę jaglaną, a szpinak zamieniłam na parę listków bazylii 🙂 pycha!
Aniu poradz jak powstrzymac ataki lakomstwa, Jak zaczne Jesc to nie moge przestac:-(((
Super się prezentuje, penie jeszcze lepiej smakuje. Uwielbiam takie połączenia smaków. Na pewno wypróbuję. Pozdrawiam 🙂
Aneczko dziękuję ! 🙂
wygląda pięknie – napewno wypróbuje w najbliższym czasie ☺ Aniu ilość składników jest na jedną porcję ?
Nie miałam pomysłu na sałatkę dla gości na jutrzejsze spotkanie i już mam! Zdrowa, lekka i na pewno smaczna 🙂