Wiosenna sałatka z pomarańczą i awokado

Okres zimowy jest niestety ubogi w obdarowywanie nas promieniami słonecznymi.

Spragniona słońca i letnich kolorów, staram się przemycać je w potrawach:) Dziś zaserwuję pomarańczowo – zieloną sałatkę, która bardzo skutecznie pop
SAŁATKA Z POMARAŃCZĄ I AWOKADO

Pomarańcze obrałam i podzieliłam na cząstki. Awokado pokroiłam w kostkę i skropiłam cytryną. Przełożyłam owoce do miski, dodałam fasolkę i szpinak, doprawiłam wszystko oliwą z przyprawami. Na wierzch dorzuciłam pistacje.

Uśmiechu!

Komentarze 9 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Czy ja mogę zamienić fasolkę na coś innego? Co tu będzie pasować?

Dzisiaj przygotowałam tą sałatkę. Wyszło super! Wszyscy zajadali się, aż im się uszy trzęsły. A ja miałam poczucie dumy, że przygotowałam zdrowy pełen wartości i witamin posiłek! Polecam! Na pewno wypróbuję inne przepisy z tej strony 🙂

Akurat miałam wszystkie składniki i nie mogłam nie spróbować.
Zrobiłam z sałatą lodową i jest przepyszna <3 Polecam wszystkim!
Dzięki Aniu !

Mega niespodziewany efekt smakowy! Co prawda dodałam od siebie czarny pieprz i kaszę jaglaną, a szpinak zamieniłam na parę listków bazylii 🙂 pycha!

Aniu poradz jak powstrzymac ataki lakomstwa, Jak zaczne Jesc to nie moge przestac:-(((

Super się prezentuje, penie jeszcze lepiej smakuje. Uwielbiam takie połączenia smaków. Na pewno wypróbuję. Pozdrawiam 🙂

wygląda pięknie – napewno wypróbuje w najbliższym czasie ☺ Aniu ilość składników jest na jedną porcję ?