Wiśniowy deserek
Uwielbiam wiśnie za ich soczysty i lekko kwaśny smak, ale także za ich niezwykłą wartość odżywczą. Owoce te stanowią bogactwo antyoksydantów, zawierają sporo witaminy C i witamin z grupy B. Wiśnie ponadto są dobrym źródłem błonnika pokarmowego, a poza tym są niskokaloryczne. Wiśnie wykazują również cenne właściwości zdrowotne. Niestety owoce wiśni są nietrwałe w stanie świeżym, dlatego polecam ich mrożenie, aby można było wykorzystać je w naszej kuchni przez cały rok. Co ważne mrożone wiśnie zachowują swoją charakterystyczną barwę, smak i zapach.
Sposób przygotowania:
Wiśnie ugotować w wodzie z siemieniem lnianym, zblednować wszystkie składniki.
Komentarze Jeden komentarz
Dołącz do dyskusji…
Też lubię wiśnie. Szczególnie te świeże. Pozdrawiam.?