Wiśniowy kisiel

Uwielbiam lato! Na straganach wszędzie mienią się barwy świeżych warzyw i owoców. Więc i u mnie na blogu sezonowo, czyli pora na wiśnie w roli głównej. Słodycz kisielu przełamana lekko kwaskowym smakiem owoców mmm… lepiej być nie może! Korzystajmy z dobrodziejstw tego okresu, zwłaszcza z sezonowych owoców, potem nie będą miały tyle walorów smakowych i wartości odżywczych, co teraz.

 

Sposób przygotowania:

Do rondelka włożyłam wydrylowane wiśnie i zalałam wodą oraz dodałam resztę składników (poza mąką) i gotowałam około 5 minut. Mąkę rozpuściłam w 1/2 szklanki zimniej wody i dodałam powoli do rondelka. Gotowałam do zagotowania i odstawiłam do wystygnięcia.

Komentarze 7 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Dam make z tapioki, podobno te same wlasciwosci 🙂 A ostatnio zrobilam zapas bo testowalam bezglutenowe pierogi:)

Gratulacje. Pan Robert dziś znów strzelił ważnego gola.

Z prawdziwym przepisem jak z golem musi być bardzo wypieszczony.

Uwielbiam Aniu Twoje przepisy , szybkie , proste i zawsze zaskakują smakiem!!
Przepis koniecznie do wypróbowania

Niesamowity przepis i także efekt kulinarny. Jeszcze w pani towarzystwie. Ale ten pan Robert ma dobrze.