Świąteczne dzwonki z sandacza na rosole

Proponowałam Wam już wiele przepisów na ryby, które mogą być alternatywą dla tradycyjnego karpia na wigilijnym stole 🙂 Tym razem wzięłam na warsztat sandacza. Przepis na bulion, który możesz wykorzystać do przygotowania dzisiejszej potrawy znajdziesz TUTAJ lub TUTAJ.

 

Sposób przygotowania:

Sandacza umyłam i osuszyłam. Skropiłam cytryną i doprawiłam solą oraz pieprzem. Na patelni rozgrzałam masło klarowane i dodałam drobno posiekany czosnek, po chwili dodałam rybę i obsmażyłam przez chwilę na dużym ogniu z dwóch stron. Następnie wlałam bulion i dusiłam pod przykryciem. Na końcu rybę posypałam tymiankiem.

Komentarze Brak komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany