Zielona miska z ryżem kalafiorowym
Uwielbiam, kiedy na moim talerzu jest kolorowo i kiedy dominują na nim warzywa. Idąc za tą myślą przygotowałam dziś dla Was przepis na zieloną miskę z ryżem kalafiorowym. Danie to idealnie sprawdzi się na lunch.
Sposób przygotowania:
Kalafior starałam na tarce, doprawiłam solą i pieprzem, skopiłam cytryną a następnie dodałam oliwę z oliwek. Piekarnik rozgrzałam do 180°C i piekłam kalafiora około 15 minut z funkcją termoobiegu. Do miski włożyłam sałatę, dodałam kalafior, pokrojone awokado, ugotowany brokuł z batatem oraz zielony groszek. Ząbek czosnku wycisnęłam przez praskę, dodałam sos sojowy, olej sezamowy i sezam podrumieniony na suchej patelni. Składniki wymieszałam, a sałatkę skropiłam przygotowanym sosem.
Komentarze Jeden komentarz
Dołącz do dyskusji…
Pani Aniu 🙂 mam pytanko: w majówkę pojawił się konkurs u Pani na IG – o choco bite foods by ann -> nie widziałam nigdzie wyników tego konkursu, czy pojawią się one? 😉