Paleo nalesniki

Paleo naleśniki z dżemem truskawkowym i jabłkami

Chyba pora wejść w jesienne klimaty, co myślicie? To już powoli ten okres, gdzie wykorzystujemy bogactwo lata zamknięte w słoikach. Ja owocowe dżemy przygotowuję zawsze w sezonie, kiedy możemy cieszyć się świeżymi i rodzimymi owocami. Takie przetwory to dla mnie istny ratunek w okresie, kiedy na straganach wybór robi się dużo mniejszy. Jeśli ominął Cię sezon zapraw – spokojnie, zawsze możesz spróbować przygotować dżem z mrożonych owoców np. leśnych 🙂

 

Sposób przygotowania:

Składniki na naleśniki połączyłam używając blendera. Naleśniki usmażyłam na rozgrzanym maśle klarowanym. Truskawki rozmroziłam, umyłam, przekroiłam na pół (zależy od wielkości), dodałam cukier i dusiłam pod przykrywką dodając wody. Przełożyłam do słoiczka. Naleśniki podałam z dżemem i jabłkami 🙂

 

Do tego polecam zupę kasztanową z naleśnikami 🙂 Przepis na nią znajdziesz TUTAJ.

 

 

 

Komentarze 6 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Od kiedy jestem na diecie paleo nigdy nie czułam się lepiej…wszystkie problemy ze zdrowiem zniknęły,a skóra bez cienia cellulitu! mega

Muszę wypróbować ? w weekend postaram się zrobić ?? Mam nadzieje ze córcie zjedzą ?

Mówił ktoś pani, że w niektórych dziedzinach jest pani bliska geniuszu.

Choć cukier jest niezdrowy. To w tym wypadku można o nim zapomnieć.