Zielone lody

Dlaczego wprowadziłam do Foods by Ann warzywne i owocowe Lio Shake? Powodów jest wiele, pisałam o nich niejednokrotnie. Ze względu na zachowane w nich wartości odżywcze, ze względu na ułatwienie w podróży, skrócenie czasu przygotowania posiłku, czy aby móc się cieszyć witaminami i minerałami poza sezonem. Jest jeszcze jeden super powód 🙂

Dla maniaka kuchennego, takiego np. jak ja Lio Shake daje nowe kreatywne pomysły i unikalne możliwości łączenia smaków. Pewnie nie wpadłabym na to, aby połączyć liście szpinaku i stworzyć z nich lody. Mając pod ręką Lio Shake szpinakowy taki pomysł urodził się szybko w mojej głowie 🙂

 

Sposób przygotowania:

Namoczone i odcedzone nerkowce zblenduj w mikserze na jednolita masę wraz z daktylami i mlekiem kokosowym. Dodaj pozostałe składniki i powtórz proces blendowania. Wlej do foremek w jakich chcesz uzyskać lody i włóż na noc do zamrażalnika.

Komentarze 2 komentarze

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Pani Aniu, a gdyby tak zamiast Lio użyć herbaty Matcha? Mam jej akurat spory zapas w szafce. Po prostu dosypać proszek? Ma Pani pomysł?