Żółta zupa curry
Słoneczna, pełna smaków i aromatów ze Wschodu i zdrowa! Dużo składników, a każdy dodaje swoje zalety i oddaje energię. Warto! 🙂
Przygotowanie:
Poddusiłam na maśle cebulę i czosnek – około 5 minut. Dodałam pastę curry oraz kurkumę i dusiłam jeszcze chwilę. Do garnka z bulionem dorzuciłam soczewicę i ziemniaki, doprowadziłam do wrzenia. Gotowałam na małym ogniu przez 20 minut. Dodałam mleko kokosowe i gotowałam chwilkę. Dodałam resztę przypraw i sos tamari.
Na zdrowie! 🙂
Komentarze 14 komentarzy
Dołącz do dyskusji…
Uwielbiam ta zupke????! Przepis super! Polecam????!
Zamiast znaków zapytania,powinny być emocji! nie wiem, dlaczego się tak wygenerowano!
aaaa pyszna!
Jestem tu pierwszy raz. Warto. Droga Aniu – proszę o więcej przepisów dla ludzi z “popsutym” kręgosłupem (jak ja). To niestety wina siedzenia przy kompie. Pozdrawiam
Czekałam na taką właśnie jesienno-zimową zupę 🙂 Kiedyś próbowałam podobnej z podduszaną czerwoną cebulą i dodatkiem liścia laurowego, potem zgubiłam przepis i próbowałam odtworzyć. Ten który zamieściłaś jest super, dziękuję 🙂
Właśnie zaczynam sezon na zupy po dość długiej przerwie. Dzisiaj gotuję zupę carry z tego przepisu i jestem bardzo ciekawa jak będzie smakowała 🙂
Aniu a ktorego mleka kokosowego uzyc tego gęstego?
Aniu czy Ty używasz może urządzenia Termomix? Czy Twoje przepisy można przyrządzać w nim?Czy może pojawią się przepisy, żeby użyć termomix’a?
Pozdrawiam
czasami używam, chocby do koktajli czy wyrabiania ciast słodkich jak i ciasto na chleb 🙂
jak najbardziej moje przepisy można wykonywać w termomixie – zupy kre, koktajle, dania na parze, ciasta, chleb, ciasteczka, kulki mocy, power batony itp.
Pozdrawiam
Na taką odpowiedź liczyłam 😉
Najnowszą książkę już mam, więc przyszedł czas na pichcenie!
Dzięki za motywację,pomoc w poznaniu siebie i zmienianie się na lepsze :-* super bąbeczka z Ciebie ????
Przepraszam, miało być super babeczka 😉
Sezon na ciepłe zupy – czas start 😉
I bardzo dobrze, bo u mnie za oknem już zima :/
mmmm… Pysznie to wygląda! Moja ulubiona wersja curry to danie Panang – z kaffirem i groszkiem cukrowym – pycha! Muszę zrobić.. 🙂