Zupa szparagowa z musem malinowym
Jeszcze gdzieniegdzie są! 🙂 Szparagi, bo o nich mowa , nie dość, że wspaniale smakują, to są bogate w wartości odżywcze. Zawierają kwas foliowy, potas i sód, fosfor i magnez, witaminy C, A i z grupy B, pożyteczne aminokwasy. Dostarczają nam sporo błonnika i są niskokaloryczne. Ponadto działają oczyszczająco i moczopędnie.
Przygotowanie:
Szparagi umyłam, usunęłam twarde końcówki i obrałam nożykiem.
Gotowałam pod przykryciem w osolonej wodzie. Odcedziłam wodę, dodałam olej, mleczko kokosowe i wszystko dokładnie miksowałam blenderem, dodając soli i pieprzu. Jeśli zupa jest zbyt gęsta można dodać wody i zmiksować. Gotowałam na małym ogniu, dodając parmezan – wymieszałam wszystko i odstawiłam z ognia.
Mus: produkty zmiksowałam
Przelałam zupę do miseczek, dodając na wierzch mus.
Komentarze 10 komentarzy
Dołącz do dyskusji…
Paskudne, wlasnie zrobilam…!
Już się biorę za przygotowanie. 🙂 Pani Aniu, skąd te pomysły na przepisy? 🙂
Dzięki 🙂
Ania,czytałam w książce o wywarze z kłącza tataraku.Czy wypróbowałaś na sobie jego działanie? Pozdrawiam.
Oczywiście:) Pozdrawiam
Maliny i burak? Niecodzienne połączenie 🙂 ostatnio piłam sok z buraków i jabłek (bez innych składników), który był zadziwiająco słodki.
Jaki jest Twój mus? Słodki czy kwaśny?
Zupa jest interesującą propozycją, tym bardziej, że uwielbiam szparagi 🙂
Witam,
Mam do Pani zasadnicze pytanie.
Czy mozna kupic w jakimś supermarkecie mace oraz czy Pani batony sa do kupienia tylko przez Internet?
Pozdrawiam
Na ten moment przez internet, ale już niedługo również w niektórych stacjonarnych sklepach:)
Post o daniu z polędwicą wołową się nie otwiera 🙁
Proszę odświeżyć stronę 😉 Pozdrawiam