Risotto z białymi szparagami i kalafiorem

Sezon na szparagi już się powoli kończy. Warto jednak jeszcze z niego skorzystać i podelektować się wyśmienitym smakiem szparagów. Dziś proponuję Wam przepis na risotto z białymi szparagami i kalafiorem.

 

Sposób przygotowania:

Ryż ugotowałam w wodzie. Umyłam warzywa, szparagi obrałam, odłamałam drewniane końcówki. Kalafior i brokuł starałam na tarce. Szparagi drobno pokroiłam. Czosnek obrałam i pokroiłam w talarki i poddusiłam na oliwie z oliwek. Dodałam szparagi, kalafior i brokuł oraz przyprawy. Wszystko dusiłam pod przykryciem kilkanaście minut. Pod koniec gotowania dodałam pokrojone drobno halloumi (to dla tych którzy nie stosują zasady nie łączenia). Wszystko przełożyłam do miseczki.

Komentarze 2 komentarze

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

To super danie. Takie niezwykle zdrowe. Takie wpływające na dobre samopoczucie. Tylko nim się zajadać. A dzisiaj mecz. Ale przecież nie to jest tematem tego bloga. Serdecznie pozdrawiam pani Aniu.