Zupa tajska
Kochani, jeśli tak jak ja, macie dziś ochotę na coś wyrazistego i ostrzejszego w smaku, koniecznie wypróbujcie przepis na zupę tajską – to świetny sposób na rozgrzanie się „od środka”! Uwielbiam takie smakowe kombinacje: delikatne mleczko kokosowe, papryczka chili i makaron ryżowy 🙂
Sposób przygotowania:
Wszystkie warzywa pokroiłam i podsmażyłam na rozgrzanym maśle klarowanym, wlałam wywar i gotowałam do momentu, aż warzywa stały się miękkie. Dodałam krewetki, mleczko kokosowe oraz makaron i przyprawy. Gotowałam jeszcze przez około 10 minut, a całość udekorowałam świeżą kolendrą.
Jak Wam się podoba ten przepis? Koniecznie dajcie znać, kto z Was się skusił i przygotował zupę tajską w domowym zaciszu 🙂
Komentarze Jeden komentarz
Dołącz do dyskusji…
U mnie w domu wszyscy się nią zajadają, przepis prosty a zupa bardzo pyszna