dsc_3295

Wielokolorowe płatki na drugie śniadanie

Czasem kładąc się spać, myślę co pysznego przygotuje następnego dnia o poranku:)

Najbardziej lubię kombinacje przeróżnych płatków z owocami bo przecież nie samą owsianką człowiek żyje 🙂 Są jeszcze inne płatki warte uwagi, równie pyszne i łatwe w przygotowaniu. Warto jeść rotacyjnie i urozmaicać menu:)

Uwielbiam ładnie podane dania, które już na wstępie kuszą kolorystyką i kompozycją. skusisz się także?

 

Pyszne wielokolorowe płatki na drugie śniadanie 🙂

 

Składniki
(dla 1 osoby )

 

  • 70-80 g płatków ryżowych, jaglanych lub innych ulubionych
  • 1 banan
  • 1 szklanka mleka migdałowego
  • 1/2 szklanki jeżyn lub innych owoców leśnych np. jagód
  • 10 g nasion chia Foods by Ann
  • 2 szklanki śmietanki ryżowej – opcjonalnie
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • dowolne orzeszki
  • kawałki czekolady
  • maliny do dekoracji

 

Przygotowanie:

3/4 banana, 1/2 szklanki jeżyn, odrobinę mleka kokosowego zmiksować na mus.

Płatki ugotować na wodzie, aż zrobią się miękkie. Dodać na koniec nasiona chia i mleko migdałowe wanilie i cynamon. Wymieszać, nie doprowadzając do zagotowania mleka.

Udekorować malinami, bananem, chia i kawałkami czekolady. Polać śmietanką ryżową i przygotowanym wcześniej musem.

2 listopada 2016 / 15 komentarzy

Komentarze do wpisu 15 komentarzy

Dodaj swoją odpowiedź w tym temacie

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *