Biało – czerwona duszona kapusta
Jesienne oczyszczanie nie może obyć się bez kapusty. Czemu więc poprzestać na jednej? Zwłaszcza, że kapuściane kolory tak apetycznie współgrają :).
Biało – czerwona duszona kapusta
Kapusty umyłam i pokroiłam. Dusiłam w minimalnej ilości wody do miękkości, dodając czosnek, pieprz i ocet oraz żurawinę (można dodać świeżą lub suszoną). Przed podaniem skropiłam olejem lnianym.
Smacznego!
Komentarze 10 komentarzy
Dołącz do dyskusji…
Aniu twoja książka właśnie do mnie leci i powinna być ze mną już jutro, i już nie mogę się doczekać, kiedy zacznę ją czytać!
Zastanawiam się od kilku dni, czy masz jakieś rady odnośnie diety dla osób cierpiących na syndrom PCOS, tzw. zespołem policystycznych jajników? Na każdym forum pisze coś innego 🙁
Pozdrawiam i życzę miłego dnia! 🙂
A czy ocet można zastąpić czymś innym?
A przepis na kapustę na pewno wykorzystam do jakiegoś obiadu 😀 Tym bardziej że zakupiłam olej lniany przed świętami do śledzi 😉
Mam pytanie, czy przepisy zamieszczone w Twojej książce są na jedną porcję czy na więcej ? 🙂
na więcej 🙂
Aniu, dlaczego we wszystkich przepisach w których dodajesz soli jest to sól morska a nie np. sól himalajska? Słyszałam, że jest zdrowsza. Pozdrawiam 🙂
może, być również sól himalajska
Pozdrawiam
Wygląda naprawdę przepysznie 🙂 Kapusta zarówno biała jak i czerwona to moje ulubione dodatki do mięs, same w sobie też są bardzo smaczne jednak najlepiej smakują jako dodatek. Fajny pomysł z dodaniem żurawiny do kapusty. http://dbamofigure.pl/
co pani sądzi o produktach firmy Sante? właśnie kupiłam musli z granatem i inuliną, bez dodatku cukru, i zastanawiam się, czy to na pewno dobry produkt
Wow! Nigdy nie jadłam takiej potrawy! Najwyższa pora przetestować Twój przepis 🙂
pozdrawiam:))
http://www.haydenka.blogspot.com