Kotlety z indyka

Dawno nie było drobiu, pora to zmienić :).

kotlety z ind

Dziś więc danie dobre nas obiad i na kolację. Najlepiej smakuje z jakąś ostrą/kwaśną surówką.

Zmieliłam mięso. Na tarce starłam grzyby (boczniaki można zastąpić pieczarkami) oraz cukinię i por. Posiekałam koperek i pietruszkę na bardzo drobno. Wymieszałam mięso, warzywa, grzyby i przyprawy. Uformowałam kotlety.
Na patelni rozpuściłam na małym ogniu masło klarowane. Zwiększyłam ogień i smażyłam kotleciki z każdej strony po kilka minut.

Smacznego!

Komentarze 17 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Jak dla mnie to bez kolendry;) Coś złego mi się dzieje na sam jej zapach. .

Aniu! Obserwuję Twój blog i profil na Facebooku od dłuższego czasu i chcę Ci powiedzieć, że ogromnie Cie podziwiam. Nie dość, że w tak młodym wieku osiągnęłaś tak wiele, to ciągle bije od Ciebie chęć na więcej i więcej. Jesteś dla mnie ogromną inspiracją i motywacją. Od dwóch tygodni zaczęłam jeść śniadania(mam 24 lata i nigdy ich nie jadłam), zaczęłam się zdrowo odżywiać, nabrałam świadomości o swoim organizmie i zdrowiu. Planuję swoje posiłki na cały tydzień, co pozwala mi robić rozsądniejsze zakupy i oszczędzić czas.Dodatkowo zaczynam ćwiczyć(zbierałam się do tego jakieś 3 lata. Twoje doświadczenie i ogromna wiedza, są dla mnie wyznacznikiem. Czuję się pełna energii, chęci do życia, mam więcej siły i chcę żyć zdrowo i aktywnie. A to wszystko dzięki Tobie! Dziękuję!! Życzę Ci wszystkiego co najlepsze, sukcesów i szczęśliwego życia 🙂

Ja upieklam w piekarniku pyszne podałam z sałatka z kiszonych ogórków z sosem miodowo musztardowym

Ja upieklam w piekarniku pyszne podałam z sałatka z kiszonych ogórków z sosem miodowo musztardowym

Kotletów z połączenia drobiu i grzybów jeszcze nie jadłem. Osobiście boczniaki zastąpię raczej pieczarkami gdyż znacznie bardziej mi podchodzą. Dodawanie cukinii do kotletów daje im znacznie bogatszy smak, też tak bardzo często robię.
http://dbamofigure.pl/