Kotlety z indyka
Dawno nie było drobiu, pora to zmienić :).
Dziś więc danie dobre nas obiad i na kolację. Najlepiej smakuje z jakąś ostrą/kwaśną surówką.
Zmieliłam mięso. Na tarce starłam grzyby (boczniaki można zastąpić pieczarkami) oraz cukinię i por. Posiekałam koperek i pietruszkę na bardzo drobno. Wymieszałam mięso, warzywa, grzyby i przyprawy. Uformowałam kotlety.
Na patelni rozpuściłam na małym ogniu masło klarowane. Zwiększyłam ogień i smażyłam kotleciki z każdej strony po kilka minut.
Smacznego!
Komentarze 17 komentarzy
Dołącz do dyskusji…
Ile porcji z tego wychodzi ?
Jak dla mnie to bez kolendry;) Coś złego mi się dzieje na sam jej zapach. .
Aniu! Obserwuję Twój blog i profil na Facebooku od dłuższego czasu i chcę Ci powiedzieć, że ogromnie Cie podziwiam. Nie dość, że w tak młodym wieku osiągnęłaś tak wiele, to ciągle bije od Ciebie chęć na więcej i więcej. Jesteś dla mnie ogromną inspiracją i motywacją. Od dwóch tygodni zaczęłam jeść śniadania(mam 24 lata i nigdy ich nie jadłam), zaczęłam się zdrowo odżywiać, nabrałam świadomości o swoim organizmie i zdrowiu. Planuję swoje posiłki na cały tydzień, co pozwala mi robić rozsądniejsze zakupy i oszczędzić czas.Dodatkowo zaczynam ćwiczyć(zbierałam się do tego jakieś 3 lata. Twoje doświadczenie i ogromna wiedza, są dla mnie wyznacznikiem. Czuję się pełna energii, chęci do życia, mam więcej siły i chcę żyć zdrowo i aktywnie. A to wszystko dzięki Tobie! Dziękuję!! Życzę Ci wszystkiego co najlepsze, sukcesów i szczęśliwego życia 🙂
Zrobiłam dziś,dodałam tylko trochę chilli.PRZEPYSZNE,najlepszego kotlety jakie jadłam!
Szukałam pomysłu na przyszły tydzień i już mam ! Dzięki Aniu 🙂
Ale super pomysl! fajne polaczenie indyka z boczniakami! 🙂
Ja upieklam w piekarniku pyszne podałam z sałatka z kiszonych ogórków z sosem miodowo musztardowym
Ja upieklam w piekarniku pyszne podałam z sałatka z kiszonych ogórków z sosem miodowo musztardowym
Wyglądają naprawdę smakowicie 🙂
http://twojafitmotywacja.blogspot.com/2015/02/fit-motywacja-sexy-tyeczki.html
Bardzo często robię kotlety z mielonego mięsa indyczego. Często dodaję do środka fetę i oliwki. Po lekkim śniadaniu taki obiad będzie w sam raz.
Zbliża się wiosna, więc staram się rezygnować ze zwykłego pieczywa i dbam o to, żeby moje śniadania były zdrowe, odżywcze i różnorodne:
http://lifestyle-by-ania.blogspot.com/2015/02/zdrowe-sniadanie-1.html
Czy mysli Pani ze mozna je upiec w piekarniku lub ugotowac na parze?
Super pomysł z dodaniem do środka tych boczniaków! 🙂 Koniecznie muszę spróbować! 🙂
http://sferakomfortu.blogspot.com
Gdy mieszkałam z rodzicami to moja mama bardzo często robiła bardzo podobne kotlety 🙂 Co prawda z frytkami 😛
http://fitprzepisy.pl/proteinowy-shake-bananowo-kawowy/
Bardzo dobrze, że sama mielisz mięso. My robimy w większości przypadków tak samo (oczywiście jeśli czas pozwala). Można wtedy kupić mięso lepszej jakości i samodzielnie zmielić co daje nam znacznie leszy smak 🙂
http://zrzucbrzuch.blogspot.com/2015/02/spisy-fit-blogow-i-blogow-o-odchudzaniu.html
Bardzo lubię drób w każdej postaci, zgodzę się z przedmówcą, że z daleka wyglądają jak poczciwe wołowe hamburgery 🙂 http://zarobkinablogu.blogspot.com/2015/02/jak-rozplanowac-czas-piszac-pare-blogow.html
Kotletów z połączenia drobiu i grzybów jeszcze nie jadłem. Osobiście boczniaki zastąpię raczej pieczarkami gdyż znacznie bardziej mi podchodzą. Dodawanie cukinii do kotletów daje im znacznie bogatszy smak, też tak bardzo często robię.
http://dbamofigure.pl/
Wygląda z daleka jak hamburger. Jednak walory zdrowotne 100 razy lepsze 🙂