Makaron po chińsku

Eksperymentów w kuchni ciąg dalszy! Lubicie kuchnie świata? Ja czasami stawiam na trochę odmienne smaki i połączenia. Ostatnio padło na lekko azjatyckie klimaty. Plusy tego dania? Szybkie i proste! Ach! Koniecznie dodajcie spirulinę, nie pożałujecie. A więcej o jej właściwościach przeczytacie np. TUTAJ.

 

Sposób przygotowania:

Warzywa pokrój w kostkę i podduś na maśle klarowanym. Filet z kurczaka pokrój w kostkę i podsmaż wraz z przyprawami na osobnej patelni na maśle klarowanym (można w zamian użyć oliwę).  Potem wszystko dodaj razem do garnka i zalej mleczkiem kokosowym. Duś przez chwilę, a na koniec dodaj trochę spiruliny. Całość podawać z ugotowanym makaronem.

Komentarze 3 komentarze

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Dzień Dobry pani Aniu.
Doskonała propozycja oraz kompozycja smakowa. Nie ma się czego szczególnie przyczepić. Widać w tym daniu i jakość i wartość.
Serdecznie pozdrawiam.?