Roladki-z-indyka

Roladki z indyka faszerowane suszonymi pomidorami

Szukacie ciekawego pomysłu na obiad? Dobrze trafiliście! Prezentuję Wam przepis na danie, które przygotowałam wczoraj. Roladki dla wielu osób wydają się mocno skomplikowane, a w rzeczywistości jest odwrotnie. W tej postaci można podać proste danie, które będzie wyglądało bardzo efektownie na talerzu. Co Wy na to? Spróbujecie? Zachęcam 🙂

 

Moja propozycja to farsz z suszonych pomidorów, ale pamiętajcie, że możecie dołączyć do tego zestawienia świeży szpinak czy ser kozi. Połączenie równie pyszne!

 

Sposób przygotowania:

Mięso rozbiłam i przyprawiłam, natarłam rozgniecionym przez praskę czosnkiem. Nadziałam kawałkami suszonych pomidorów i zawinęłam w roladkę. Roztopiłam masło klarowane i polałam nim roladki ułożone w naczyniu żaroodpornym. Piekłam w piekarniku rozgrzanym do 200°C, pod przykryciem, przez około 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika pokroiłam roladki w paski i podałam ze świeżym szpinakiem, brązowym ryżem oraz gotowaną marchewką posypaną sezamem.

 

Roladki-faszerowane

Komentarze Jeden komentarz

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany