Frittata z papryką i jarmużem
Sycące, zdrowe śniadanie to podstawa każdego dnia. Frittata to dobra alternatywa dla tradycyjnej jajecznicy. Możecie dodać do niej swoje ulubione dodatki, ja tym razem postawiłam na jarmuż i paprykę 🙂
Jeśli macie ochotę na więcej tego typu śniadań, wypróbujcie SuperMenu 🙂
Sposób przygotowania:
Do miski wbiłam jajka, dodałam przyprawy i całość roztrzepałam. Szczypiorek drobno posiekałam, a paprykę pokroiłam w cienkie paski. Na patelni rozgrzałam masło, wlałam masę jajeczną, dodałam pokrojone warzywa, porwane liście jarmużu i przykryłam pokrywką. Gdy masa się ścięła, przerzuciłam frittatę na drugą stronę. Gotową frittatę przełożyłam na talerz i pokroiłam na mniejsze kawałki.
Frittatę podałam z sosem czosnkowym na bazie jogurtu kokosowego 🙂
Komentarze Brak komentarzy
Dołącz do dyskusji…