Budyń z kaszy jaglanej – dobry posiłek węglowodanowy

Kakaowy budyń z kaszy jaglanej to idealny posiłek dla sportowców, którzy realizują plan ładowania węglowodanami. Ale nie tylko zawodowi sportowcy mogą cieszyć się jego smakiem. Taki budyń to doskonałe drugie śniadanie lub podwieczorek.

IMG_6364

Dziś będzie pysznie i bezkarnie 😉

Sposób przygotowania:
Kaszę ugotowałam na średnim ogniu w mleku kokosowym. Pod koniec gotowania dodałam daktyle. Kiedy kasza była gotowa dodałam do niej przyprawy – bez soli. Dosypałam kakao i wlałam sok z aronii. Wszystko zmiksowałam blenderem tak, aby daktyle wymieszały się dokładnie z kaszą.
Przełożyłam do szklanego pojemnika i dodałam na wierzch odrobinę soli i owoce.

Budyń gotowy!

Komentarze 12 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

pyszne!! wlasnie zrobilam! dziekuje za przepis:) Aniu:) pozdrawiam I dziekuje za codzienna inspiracje kulinarna:)

Aniu czy zamiast kakao można użyc karob,słyszałam ze jest strasznie zdrowy?

Jak to możliwe ze po zblendowaniu kasza zachowuje swoja “granulkową” postać? Mi sie zawsze robi papka-typowo jak w budyniu. Pozdrawiam

Aniu, uwielbiam Twoje przepisy i mam prosbe o nastepne, na zdrowe smakolyki dla dzieci.

Czy nawet osoby chcace zgubic zbędne kg powinny po treningu zjadać posiłek białkowy??
Przepis kuszący niedługo wypróbuje 🙂

Skorzystalam juz z wielu Twoich przepisów i żaden mnie nie zawiodl;) I tym razem jest super!:)