Burgery z komosy ryżowej
Czasami szukamy odmiany na talerzu, nowych smaków, ale ogarnia nas całkowita pustka… Co tu wymyślić i jak urozmaicić swoje posiłki, aby jednocześnie jeść zdrowo i smacznie? A może by tak postawić na burgera, ale wersji wege? Czemu nie! Z komosą ryżową wszystko jest możliwe 😉
Sposób przygotowania:
Komosę ugotowałam i włożyłam do lodówki do przestudzenia. Marchew i cebulę pokroiłam w drobną kostkę. Następnie ugotowałam warzywa na wolnym ogniu i odstawiłam do przestudzenia. Jajko wymieszałam z cebulą i marchewką. Dodałam odrobinę bułki tartej, przyprawy i schłodzoną komosę ryżową. Tak przygotowaną masę włożyłam do lodówki na około 2 h. Po tym czasie z masy formowałam burgery. Burgery smażyłam na odrobinie oliwy z oliwek. Na koniec dodałam śmietankę i posypałam posiekanym szczypiorkiem.
Komentarze 3 komentarze
Dołącz do dyskusji…
To co ? Jednak można smażyć na oliwie z oliwek czy nie ? Już sama nie wiem, proszę o podpowiedź ?
Dzień Dobry pani Aniu.
Jak zwykle przygotowała pani zdrowe danie. Ale czy tak do końca. W tym wypadku jednak do końca. Nie można się przyczepić żadnego składnika. Wszystko tworzy doskonałą kompozycję czytaj danie.
Ja nie lubię recenzji. Bo uważam, że nie zawsze są takie jak powinni być.
Ale jak jest taka formuła, że się ocenia trzeba na nią przystać.
Super danie. Idealne na każdą okazję.
Pozdrawiam. ?
Ile wychodzi porcji z przepisu?