Chipsy z jarmużu
Sezon na jarmuż trwa!!!
Chipsy (!) z jarmużu
Wciąż pytacie o zdrowe przekąski – przegryzki. Proszę bardzo – dziś z jarmużu :).
Kilka liści dokładnie umyłam i potraktowałam mieszanką oliwy i przypraw: lubczyku, majeranku, pieprzu/chilli. Jarmuż piekłam 5 minut w 150 st C.
Liściowe mniam!
Komentarze 16 komentarzy
Dołącz do dyskusji…
No nie moglam sie powstrzymac i kolejny przepis wyprobowany! Dzieki Aniu, dzieki Tobie wciagam sie w zdrowe jedzonko na maksa! Chipsy rewelacja mniam 🙂
Do tej pory jarmuż stosowałam jedynie w koktajlach , chipsy hmmm specyficzny, ale bardzo ontrygująvy smak chce siegnąc po kolejnego i kolejnego i kolejnego…;)) super zdrowa przekąska dla lubiących coś podjadać czyli mnie;P
Dzień dobry
na Pani blogu zniknęła wyszukiwarka przepisów. Wcześniej była “lupa” i bez problemu można była odszukać przepis…teraz tej “lupy” nie ma.
Mniammm jutro zrobię !
Bardzo ładnie wygładają te chipsy. Jeszcze mi zostalo kilka liści jarmóżu z moich zeszłotygodniowych eksperymentów więc chętnie je zrobię. Uwielbiam jarmóż, zwlaszcza w kojtailach i twarożku z białym serem:-)
Wyszły fantasrycznie kruche. Posypałam czerwoną czubricą. Nie sądziłam, że one rochrupują się tak przyjaźnie. Mniam
Popieram. Ja mam na szczęście własną działkę na której uprawiam warzywa, więc stosuję nawozy , ale tylko naturalne.
Super przepis. Aniu jesteś bardzo medialną osoba i bardzo dobrze. Słyszałam ze Polscy rolnicy wydaja bardzo dużo pieniędzy na nawozy -pestycydy. Jak jest taka możliwość proszę alarmuj, przypominaj upominaj żeby tyle nie kupowali nawozów bo nasz zatrują i poumieramy. Dbajmy o przyrodę. Dziś rolnik sypie pestycydy jutro nie będzie miał siły sypać tych pestycydów. To co dajesz przyrodzie to ona ci odda.
Bardzo je lubię i jakie są zdrowe 😉
http://wenus-lifestyle.pl/2014/10/nasiona-chia-wlasciwosci/
Wow! Z pewnością wypróbuję. Tymczasem polecam jako zdrową przekąskę chipsy selerowe. Tanie, szybkie w przygotowaniu i bardzo pyszne! Przepis można znaleźć na: http://mishelkalife.blogspot.com/2014/05/chipsy-z-selera.html
Super! I wcale nie potrzebny do tego dehydrator, wystarczy kilka minut w piekarniku, zdrowo, i smacznie.
——————————–
http://zielonekoktajle.blogspot.com/
a jak chcemy zachować wartości odżywcze jarmużu, to robimy chipsy wituriańskie: zamiastpiec w 150C, suszymy w 40C (wtedy około 1,5h). PYCHA.
Aniu mam pytanie jeśli trenuje intensywnie do godz 22 czasami 23 to co powinnam zjeść po takim treningu ? Czy w ogóle coś jeść o tej porze ?
Nie przepadam za jarmużem ale na pewno wypróbuje bo wygląda pysznie:)
Witam serdecznie 🙂 Czy mogłabyś zrobić post z przykładowymi zdrowymi propozycjami na kolację? Internet i literatura naszpikowane są propozycjami zdrowych śniadań, obiadów ale propozycji kolacji jest bardzo mało 🙂 więc bardzo proszę.
Pozdrawiam 🙂
Bardzo lubię jarmuż, kiedy tylko pojawia się w okolicznym sklepiku, od razu go kupuję! Na pewno wypróbuję ten przepis 🙂
http://www.kateupset.pl