Jajecznica z pomidorami i cukinią

Wolicie śniadanie białkowo-tłuszczowe czy może węglowodanowe? Ja tym razem stawiam na to pierwsze. Jajecznica to zawsze dobre rozwiązanie na szybkie i pożywne śniadanie. A jeśli nudzi Cię ta tradycyjna, to twórz własne kombinacje smakowe! Im bardziej kolorowo i różnorodnie tym lepiej. Ja dziś zaserwuję ją z cukinią i pomidorkami, które nadadzą barw na talerzu, a podniebieniu nowych smaków 🙂

 

Sposób przygotowania:

Cebulę obrałam i pokroiłam w kostkę wraz z pomidorem. Cukinię starłam na tarce. Na patelni rozpuściłam tłuszcz i dodałam warzywa, chwilę je poddusiłam. Następnie dodałam jajka. Całość smażyłam do czasu ścięcia się jaj. Doprawiłam do smaku.

 

 

Komentarze 12 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

A co dla wegetarian i wegan? Oni raczej nie mogą spożywać jajek.

Jakie jajka są lepsze. Te w białej skorupce czy w tej ciemnej. To trochę specjalistyczne pytanie. Ale zdecydowanie trafiłem na specjalistkę.

Ale jakie jajka. Bo wiele jajek różnych ptaków nadaje się do spożycia.

Tylko żeby nie przesadzić z ilością jajek. Zwłaszcza u osób troszkę grubszych. Gdyż może być efekt jojo.

Tak jak lubię bardzo jajecznicę,tak nie znoszę połączenia jajek z pomidorami…

Jajecznica ciekawe kto wymyślił to danie? Chodzi mi zdecydowanie o nację pomyslotworcy.

Pięknie to wygląda. Może to nie jest skomplikowane danie. Ale ładne i pewnie smaczne.
Pozdrawiam.?

Czy jeżeli chce przytyć( i budować mięśnie, mam niedowagę) to mogę jeść śniadania białkowo-tłuszczowe w dni wolne od treningu, czy jednak codziennie zaczynać dzień od węglowodanów ?

Pycha… Uwielbiam jajecznica z warzywami coś obłędnie pysznego 🙂