Jajka z awokado w sałatce
Dziś proponuję Wam prosty i szybki przepis na pożywną i zdrową sałatkę z awokado i gotowanym jajkiem. Sałatka idealnie pasuje na śniadanie czy lunch. Można ją także spakować do pracy i spożyć na drugie śniadanie.
Sposób przygotowania:
Zieleninę umyłam i wysuszyłam papierowym ręcznikiem. Jarmuż (liście bez łodyg) gotowałam 5 minut na parze. Jajka ugotowałam na półtwardo (molet). Do miski wyłożyłam zieleninę, awokado pokrojone w plasterki i połówki jajek. W osobnej miseczce przygotowałam sos, wymieszałam ocet jabłkowy, musztardę, sól morską oraz pieprz. Sałatkę polałam sosem, a na koniec całość posypałam sezamem.
Komentarze 4 komentarze
Dołącz do dyskusji…
A co robimy z olejem lnianym, mieszamy z sosem czy polewamy zieleninę?
Bardzo ciekawy wpis. Oby tak dalej 🙂
Danie jak zwykle niesamowite, trzeba wypróbować. Pozdrawiam.?
Jak zwykle na tym blogu: przepis tani, prosty, zdrowy i smaczny:) dziękuję, że codziennie motywuje nas Pani do zdrowej diety i zdrowego życia z uśmiechem na twarzy! Tak trzymać :)))