Kasza gryczana z ciecierzycą i suszonymi pomidorami

Jeśli znudziły Wam się tradycyjne śniadaniowe owsianki i kasze na słodko, spróbujcie tej propozycji. Wystarczy dodać kilka wyrazistych w smaku dodatków: suszone pomidory, czosnek, zioła i przyprawy, aby danie nabrało wyjątkowego smaku. Nie zapomnijcie o zdrowych tłuszczach! Ja wybrałam oliwę i orzechy włoskie 🙂

 

Sposób przygotowania:

Ciecierzycę ugotowałam z dodatkiem tymianku, według opisu na opakowaniu. Suszone pomidory drobno pokroiłam, kaszę gryczaną przepłukałam pod bieżącą zimną wodą i ugotowałam z dodatkiem odrobiny soli. Na oliwie podsmażyłam posiekany czosnek, dodałam pokrojone pomidory, ugotowaną kaszę i ciecierzycę. Danie doprawiłam solą, pieprzem i sosem sojowym.

Na koniec całość posypałam pokruszonymi orzechami włoskimi 🙂

Komentarze Brak komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany