Kaszotto z botwinką i orzechami
Wiosenne smaki królują na talerzach, a jednym z najbardziej charakterystycznych skarbów tego sezonu jest botwinka. Jej delikatny smak i soczyste liście doskonale komponują się z innymi składnikami, tworząc dania pełne świeżości i zdrowia. Dziś zapraszam do przygotowania aromatycznej kaszy z botwinką, która wzbogaci Wasze menu o nutę wiosennej harmonii. Gotowi na kulinarne spotkanie z naturą? 🙂
Sposób przygotowania:
Kaszę ugotowałam według przepisu na opakowaniu. Cebulę i botwinkę posiekałam. Podsmażyłam cebulę na rozgrzanym maśle. Dodałam liście botwinki, posiekane buraki, sól, pieprz i sok z cytryny. Całość mieszałam i dusiłam przez około 4 minuty.
Dodałam ugotowaną kaszę, odrobinę wody, całość ponownie wymieszałam i dusiłam jeszcze chwilę na wolnym ogniu. Przełożyłam kaszę do miseczki, posypałam posiekanymi orzechami i natką pietruszki.
Komentarze Brak komentarzy
Dołącz do dyskusji…