Krem z buraków z jabłuszkiem

Znów czerwony krem, ale tym razem zrobiłam go z jabłkiem.

Cebulę poddusiłam na maśle klarowanym, dodałam wodę z kminkiem, kurkumą, solą i pieprzem. Wrzuciłam 4 obrane buraki i pokrojone duże jabłko. Kiedy buraczki zmiękły zmiksowałam wszystko i dodałam trochę kokosowego mleka.

Uch, uwielbiam ten krem!

Komentarze 33 komentarze

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Dzień dobry! zupa zapowiada się cudownie. Może brakuje tylko informacji o ilości wody i mleka kokosowego. Pozdrawiam!

Pani Aniu, zupa do zrobienia w pięć minut (buraczki gotuję osobno, nawet dzień wcześniej w większej ilości i część przeznaczam do zupy, a resztę do placków buraczanych wg Pani przepisu lub jako tarte buraczki np do mięska :)). Przepis mega prosty i pyszny!!! Uzależniłam się chyba od tej zupy i placków buraczanych :). Do zupy dodaję jeszcze trochę soku z cytryny i łyżeczkę trzcinowego cukru, tak dla urozmaicenia smaku 🙂
Dziękuję za Pani pomysły kulinarne, i świetnego bloga!
pozdrawiam ciepło

Hej Aniu. Dzieki za przepis. Zona wlasnie zasnela, a ja skonczylem przepis , ktory podalas;) Duzo stracila idac spac bo smakuje cuuudownie!!!!Poprostu rewelacja;) Ty pomoglas nam, w kuchni i diecie, wiec ja zapraszam do nas na bloga, gdzie bedziesz w stanie pobudzic endorfiny w inny sposob;) http://www.zalajkowane.pl

gdzie mozna kupic maslo klarowane i z jakiej firmy? jest ono zdrowsze niz zwykle maslo osełkowe? dobre przy odchudzaniu?

Masło klarowane można kupić już prawie w każdym sklepie, np z Mlekowity.
Pozdrawiam

Nie wyświetlają mi się wszystkie elementy (tytuły, opisy, zdjęcia) na stronie głównej. Czy to wina mojej przeglądarki, czy w ogóle tak jest i wszytskie kobitki tak macie?

Aniu co na temat soku z kapusty kiszonej?? Naprawdę jego picie to same plusy czy może zakwasić organizm???

Kobitki Kochane, na pewno się znajdzie i marchewka i gruszka troszkę cierpliwości nie można pracować całodobowo .Ania i tak poświęca NAM wiele czasu i uwagi ,a swoje życie też ma.Pozdrawiam .

A po co blanszuje się migdały bądź parzy? Które są zdrowsze: blanszowane czy w brązowej skórce? Pozdrawiam;)

Dziś zrobiłam na obiad wyśmienite tylko nie dodałam kurkumy ale też bardzo dobre 😉

Pani Aniu, wiem ze poleca Pani ser kozi, ale czy jogurt kozi jest rownież dobrym wyborem? Pozdrawiam

Witaj Aniu,
zauważyłam, że najczęściej do smażenia używasz masła klarowanego lub oleju kokosowego. Co uważasz o oleju palmowym, oczywiście tym czerwonym, nierafinowanym 🙂 Spotykam się z różnymi, nierzadko totalnie skrajnymi opiniami.
Pozdrawiam ciepło!!

Olej palmowy jest lepszy do sałatek na surowo.
Pozdrawiam

Proszę o odp czy pani drugi trening jest na wyrzeźbienie ciała czy na spalania kalorii tzn chudnięcie ? Pozdrawiam 🙂

Proszę o odp. Czy dzienne jeden twój trening 16 min wystarczy ? w weekend dłuższe 😀 Pozdrawiam 🙂

Nic z tego nie rozumiem…

Chaos straszny, marchewka zniknęła, wywar chyba też gdzieś uciekł… 😉

Aniu mogła byś na blogu coś napisać o szybkiej przemianie materii ?
Pozdr. :*

Czy buraki gotowane tracą swoje wartości? Chodzi mi o to czy bardziej wartościowy jest sok z buraków czy taka zupa-krem?

Ania , zadalam pytanie odnosnie treningow w wakacje juz po raz enty 😉 Jest jakas szansa na to ze odpowiesz chociaz jednym zdaniem ? 🙂

No wlasnie i gdzie gruszka? Bo pod koniec jest napisane ze jablko dodalas?

Aniu,
czy orzechy można jeść codziennie? Dodaję do owsianki 3 nerkowce, 3 migdały, 1 włoski, ale zastanawiam się, czy to odpowiednia ilość?

Będę wdzięczna za odpowiedź!

Aniu chciałam zapytać o śniadanie, moim ulubionym jest serek wiejski z mieszanką płatków zalanych na noc 3-4 łyżki z owocem 😉 ale czytając Twojego bloga nie jest to chyba dobre rozwiązanie;/ ale z drugiej czy gotowanie płatków nie podwyższa ich indeksu glikemicznego ? przecież powinno się jeść posiłki o niskim indeksie glikemicznym. proszę o podpowiedź;) Twój blog jest superrrrrrrrrrr 😉

Obróbka termiczna zwiększa indeks glikemiczny, dlatego nie powinno się zbyt długo gotować.
Pozdrawiam

Czyli najlepsza byłaby wersja mieszanka płatków zalanych na noc czy też wrzucenie ich na minutkę do gotującej wody ? i do tego owoc i serek wiejski?

Nie polecam mieszania płatków z nabiałem.
Pozdrawiam

Aniu widziałam w sprzedaży makaron bezglutenowy zrobiony z mąki kukurydzianej i wody. Czy jest on zdrowy czy może lepiej jednak wybrać pszenny pełnoziarnisty?

Wszystko zależy od reakcji Twojego organizmu.
Pozdrawiam

Super kremik ,ładnie wygląda i pewnie równie dobrze smakuje na pewno wypróbuje .Pani Aniu NASZA” kopalnio wiedzy ” ponoć sok z sokowirówki jest ok. lecz zakwas z buraka o niebo lepszy ,jeśli mogę poprosić o taki przepis to super i bardzo dziękuje .Pozdrawiam