Krem z zielonego groszku
Czy Wy też nie mogliście doczekać się wiosny? Nic nie dodaje mi tyle energii, co słoneczny poranek. Zaproście wiosnę także do swojej kuchni, niech zieleń zagości na talerzach! Krem z groszku to prawdziwa bomba zdrowia: witaminy A, C, E, K, z grupy B, potas, żelazo — to tylko niektóre składniki, których jest źródłem 🙂
Sposób przygotowania:
Cebulę pokroiłam w kostkę, pora w plastry, a imbir drobno posiekałam. W garnku rozgrzałam masło klarowane i podsmażyłam pokrojone składniki z dodatkiem sosu sojowego. Dodałam mrożony groszek, całość zalałam wodą i gotowałam do miękkości. Dodałam mleczko kokosowe, sól, pieprz i zblendowałam zupę na krem. Przed podaniem posypałam krem pestkami dyni.
Komentarze Brak komentarzy
Dołącz do dyskusji…