Kurczak w sosie grzybowym
Ahhh ta polska złota jesień… W ostatnich dniach nie rozpieszcza nas słoneczną pogodą, ale i w deszczowej aurze można znaleźć pocieszenie. Bo po deszczu wychodzą… grzyby! Zbiory z grzybobrania trzeba wykorzystać na całego 🙂 Co powiecie na kurczaka w sosie grzybowym na obiad?
Sposób przygotowania:
Mięso pokrój w kostkę, przypraw solą i pieprzem. Grzyby oczyść, pokrój w kostkę, cebulę i koperek posiekaj, marchew zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Rozgrzej tłuszcz na patelni, podsmaż cebulę, marchew i kurczaka. Po 5 minutach dodaj grzyby, podlej całość wodą i gotuj pod przykryciem 10-15 minut. Dodaj koperek, mleczko kokosowe, energicznie wymieszaj i gotuj jeszcze chwilę. Dopraw solą i pieprzem.
Smacznego!
Komentarze 3 komentarze
Dołącz do dyskusji…
Fantastyczny przepis, banalny i szybki a jakże smaczny! Ja podałam z kaszą pęczak 🙂
W moim regionie nie ma jeszcze grzybów. Ale być może to się zdecydowanie zmieni. I będę mógł zrobić owe danie. Pomimo braku grzybów. Pani przepis zdecydowanie jest na czasie. Pozdrawiam.?
O matko, jakie to dobre. Choć to był jeden z tych przepisów na które początkowo kręciłam nosem. No bo jak te składniki połączyć, słodka marchew, kokos, grzyby? Nie brzmi dobrze, a smakuje fenomenalnie! Polecam każdemu i włączam ten obiad do spektrum swoich dań!