Lekkie klopsiki na parze
Czas na przepis mięsny. Będzie on łatwy i szybki w przygotowaniu, a równocześnie bardzo smaczny. Przygotowałam klopsiki na parze, a wykorzystałam do nich mięso drobiowe. Pamiętaj jednak, aby mięso kupować ze sprawdzonego źródła, zwłaszcza drób, bo właśnie drób najczęściej jest “wypchany” chemią.
Przygotowanie
Mięso umyłam i zblenowałam. Na patelni, na oleju kokosowym poddusiłam czosnek i cebulę. Do miksera włożyłam mięso, jajko, mąkę kokosową, przyprawy, czonek z cebulą i startą cukinię. Po zmiksowaniu uformowałam pulpeciki i przygotowywałam w 17 minut w parowarze.
Komentarze 8 komentarzy
Dołącz do dyskusji…
Czy można zrobić takie pulpety również z mielonej cielęciny ?
Myślę że tak, ale cielęcinę trzeba dłużej parować.
Już to robiłam kilka razy prze-pysz-ne !!
super przepis 🙂
Dzisiaj byly klopsiki na obiad. Polecam!!! Wyszly wysmienite!!! 🙂
Niby takie zwykłe klopsiki. A gdy Pani to wykonuje i później proponuje nabierają nowego niesamowitego charakteru. Pozdrowienia.
Wczoraj podobne przygotowałam!:) tylko zamiast maki kokosowej- bułkę tarta i nie robiłam tylko piekłam na 20 min na 200 stopni góra-dół. Wyszły obłędne 🙂
Aneczko a jeśli mięso i ryby (ktore mają metale ciężkie) mamy możliwość jeść tylko z marketu to lepiej z nich zrezygnować?