Makaron z domowym pesto
Makaron to idealny pomysł na zdrowy, szybki obiad, o ile zadbamy o odpowiednie dodatki (przede wszystkim warzywa oraz zdrowe tłuszcze). Tym razem wykorzystałam makaron z zielonego groszku, który jest źródłem białka roślinnego. To dobra opcja dla osób niespożywających mięsa, które chcą wzbogacić swoją dietę w ten składnik, a niekoniecznie mają ochotę na strączki w klasycznej postaci 🙂
Sposób przygotowania:
Ugotowałam makaron zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
Następnie przygotowałam pesto. Zeszkliłam posiekany czosnek na odrobinie rozgrzanej oliwy. Później zblendowałam go wraz z pestkami dyni, łyżką spiruliny (możecie użyć też chlorelli), solą, pieprzem, szpinakiem i pozostałą częścią oliwy z oliwek.
Wymieszałam ugotowany makaron z pesto i pokrojonymi suszonymi pomidorami. Przełożyłam rukolę do miseczki i wyłożyłam na wierzch makaron 🙂
Komentarze Jeden komentarz
Dołącz do dyskusji…
Dzisiaj robiłam na obiad,pycha??Smaczne,zdrowe i szybko się robi?