Migdałowy pudding chia z granatem
Dziś proponuję Ci przepis na doskonały migdałowy pudding chia z granatem. Nasiona chia są nie tylko dobrym źródłem niezbędnych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych i błonnika, ale zawierają również znaczne ilości białka. Ziarna chia zawierają ponadto składniki o działaniu przeciwzapalnym i antyoksydacyjnym. Ich spożywanie może przynieść Ci wiele korzyści zdrowotnych. Wypróbuj koniecznie!
MIGDAŁOWY PUDDING CHIA Z GRANATEM
Sposób przygotowania:
Daktyle zalej wrzątkiem i odstaw na 10-15 minut.
Zblenduj namoczone daktyle z masłem migdałowym, cynamonem i mlekiem. Dodaj nasiona chia i dokładnie wymieszaj.
Odstaw na noc do lodówki. Gotowy pudding udekoruj pestkami granatu.
Komentarze 8 komentarzy
Dołącz do dyskusji…
Dzień dobry,
czy migdały w Pani maśle migdałowym poddawane są prażeniu? pozdr,.
Świetny przepis. Uwielbiam masło migdałowe 🙂
Pani Aniu czy moze Pani powiedzieć jakie mleko kokosowe wybrać? Chodzi o takie z puszki? Pozdrawiam
Super przepis. Proponuje żeby Pani napisała coś o ubraniach, które Pani projektuje. Ja wiem, że nie jest to blog modowy. Ale takie informacje też są cenne. Pozdrowienia.
Dla ilu osób są podane składniki?
Anka przepisy pyszności na stol wolkanocny szykujesz? ??
Oczywiście 🙂
Dziękuję Aniu że na blogu będzie tak dużo ciekawych postów. Uwielbiam je czytać jak dla mnie mega motywacja ??Dziękuję ci bardzo naprawdę motywujesz do podnoszenia sobie poprzeczek. Miłego dnia ❤❤❤❤????????????