Naleśniki z mąki owsianej i kukurydzianej
Dzisiaj chciałabym przybliżyć Wam jedno z bardzo prostych dań, które najbardziej kojarzy mi się z beztroską i dzieciństwem, kiedy to moja mama przygotowywała dla mnie pyszne naleśniki z owocami na śniadanie. Nic dziwnego, że Klara również tak chętnie się nimi zajada. Mam nadzieję, że w jej przypadku to także będzie miłe wspomnienie z pierwszych lat życia. 🙂 Czy Wy też macie takie ciepłe skojarzenia z naleśnikami? Jeżeli tak, to zapraszam do wspólnego gotowania!
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki na ciasto zblendowałam. Na patelni rozgrzałam olej i smażyłam naleśniki. Owoce zblendowałam i podawałam z naleśnikami. Na koniec dodałam także borówki w całości.
Komentarze 5 komentarzy
Dołącz do dyskusji…
smaczne, ale mleka potrzeba więcej, ponieważ według proporcji ciasto jest bardzo gęste 🙂
tak! te są przepyszne! dziękuję za inspiracje:)))
Wszystko wygląda apetycznie. Pani Klara to ma dobrze.
Pyszne, ale z podanymi proporcjami jest coś nie tak. Trzeba o wiele więcej mleka/wody na taka ilość maki. Tak czy inaczej weszły do naszego śniadaniowego repertuaru na stałe.
O taaaak naleśniki? do tej pory kocham i namiętnie robie je swojej Hani? u nas były z domowym musem jabłkowym? przepis wypróbuje na bank! Pozdrawiam?