Pasta z pieczonymi warzywami
Brakuje Wam pomysłów na lunchbox’y? Co powiecie na szybką, prostą pastę twarogową z dodatkiem pieczonych warzyw? Możecie przygotować ją dzień wcześniej, część zjeść na kolację, a drugą porcję spakować do lunchbox’a. Do tego odrobina zdrowych tłuszczów w postaci pestek dyni, pieczywo, kiełki (będące prawdziwym bogactwem składników odżywczych, o czym więcej pisałam TUTAJ), świeży ogórek i… gotowe!
Sposób przygotowania:
Marchew, pietruszkę i seler pokroiłam na mniejsze kawałki i piekłam w 180°C, aż do miękkości. Twaróg wymieszałam z jogurtem, solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Dodałam do powstałej masy wystudzone, pokrojone na drobne kawałki pieczone warzywa i całość ponownie dokładnie wymieszałam.
Pastę posypałam pestkami dyni, podałam ze świeżym ogórkiem, kiełkami rzodkiewki i pieczywem 🙂
Komentarze Jeden komentarz
Dołącz do dyskusji…
Bardzo lubię twaróg i warzywa😊 dziękuję za ciekawy przepis😊