Placki ziemniaczane z pastą z czarnego czosnku
Jeden z moich ulubionych smaków z dzieciństwa i absolutny hit w naszym domu, czyli placki ziemniaczane! Modyfikacje tradycyjnych przepisów to coś, co w kuchni lubię najbardziej, dlatego zdecydowałam się wykorzystać także dynię. Do tego pasta z czarnego czosnku, którą gorąco Wam polecam. Cechuje się zdecydowanie łagodniejszym smakiem niż surowy, biały czosnek, a przy tym zachowuje wszystkie cenne właściwości przeciwzapalne i bakteriobójcze. To kolejny produkt, który pomoże Wam wzmocnić odporność 🙂
Sposób przygotowania:
Obrane ziemniaki i dynię starłam na tarce, pozostawiłam na kilka minut i odcisnęłam z nadmiaru wody. Cebulę drobno posiekałam. Wymieszałam wszystkie warzywa z jajkiem, mąką ziemniaczaną i cynamonem. Na patelni rozgrzałam masło klarowane i usmażyłam z przygotowanej masy chrupiące placki. Na wierzch dodałam pastę z czarnego czosnku, pycha! 🙂
Komentarze Brak komentarzy
Dołącz do dyskusji…