Placuszki dla małych i dużych

Dziś proponuję Wam wypróbować przepis na przepyszne placuszki z banana i awokado.  Placuszki są szybkie i proste w przygotowaniu! Idealne na podwieczorek lub popołudniową przekąskę. Smakują zarówno dorosłym, jak i dzieciom!

 

Sposób przygotowania:

Wszystko zblednować. Smażyć na roztopionym maśle kilka minut na jednej i drugiej stronie pod przykrywką aż placuszki zarumienią się.

Komentarze 16 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Czy te placuszki można też upiec w piekarniku? Jeśli tak to jaką temperaturę i czas mniej więcej?

Długo smażymy na najmniejszym palniku, powiedziałabym nawet że wypiekamy na patelni 🙂 i koniecznie pod przykryciem i wyjdą 🙂 Nie trzeba niczym przyprawiać. Placuszki są delikatnie słodkawe w smaku.

Niestety, placuszki nie da się obrócić, rozwalają się i przywierają do patelni. Co możemy dodać aby placuszki łatwo się obracało, smażyło?

Również mam problem z usmazeniem placuszków. Rozpadają się przy przywracaniu.

awokado ciężko się klei, ale na małym ogniu pod przykryciem pięknie wychodzą:)

A te placuszki są z odpowiednio wyczuwalnym smakiem? Czy trzeba je doprawić np. solą bądź dodatkiem?
Bo np. placuszki z dyni często się doprawia aby smak był bardziej wyrazisty..

No niestety ja mialam podobny problem co Letta ;/ placuszki rozpadaly się na patelni ;/ Chyba trzeba zmodyfikować trochę ten przepis..

Na małym ogniu bardzo długo się smażyły i bez problemu udało się przewrócić na 2 stronę.

Czy maslo tyko do smażenia, czy dodać też do masy na pacuszki?

Placuszków z awokado i bananów nie można usmażyć, przywierają do patelni. strasznie trudno przewrócić na drugą stronę. Czy jestna to jakiś sposób? W smaku pyszne.

Super danie. Tak jak zawsze. Pani mąż to ma bardzo dobrze z panią. Tak pani go rozpieszcza. Teraz rozumiem czemu strzela tyle goli. Pozdrawiam.

mmmmmmmmmmmmm zrobię koniecznie <3
dzięki Anna za tening we Wrocławiu, czekam na książkę i kolejne Twoje projekty?
przewidujesz może trening w Łodzi? 🙂