Placuszki z buraka

Ach te placuszki… Mogłabym je tworzyć na wszystkie warianty, bo można w nich ukryć tyle zdrowych rzeczy, które niekoniecznie są lubiane w innej postaci. Świetnie sprawdzą się jako propozycja posiłku dla Twojego dziecka, ale także u dorosłych np. do lunchbox’u.

 

Sposób przygotowania: 

Buraka ugotowałam i starłam na tarce na dużych oczkach. Dodałam resztę składników i wymieszałam. Następnie uformowałam placuszki i piekłam w 180 stopniach około 20 minut. Gotowe!

Komentarze 11 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Bardzo jestem ciekawa czy przy rozszerzaniu diety córeczki stosowałaś tylko metodę BLW, czy robiłaś to w mieszany sposób, zarówno papki łyżeczką, jak i „do rączki”?

Też lubię buraczane nazywam je burgerami. Ściera surowego buraka na grubych oczkach, dodaję szklankę ugotowane kaszy jaglanej, jajko, łyżka lub 2 mąki jaglanej, czosnek, pietruszka tj. Natka, sól, pieprz i to mieszam. Formuje burgerki i na blachę, na koniec posmaruję olejem rzepakowy i do piekarnika na 40 min. W temp. 200 stopni. Pychotka.

Zrobiłam bez sezamu bo nie miałam. Bardzo dobre, jutro Misia będzie wcinać 🙂

Trudno mi uwierzyć, że dzieciaczki z taką chęcią zajadają buraczane ciasteczka :O

Zapewniam Cie ze zjadaja

3 zdjecia ale no caly czas 3 i pol na stole

Można ale zawsze zdrowiej piec 🙂 Pozdrawiam, Ann