Pudding chia z bananem i borówkami

Kto nie lubi deserów ręka do góry! 😉 Znacie mnie i wiecie, że to moja słabość, ale staram się stawiać na te zdrowe wersje słodkości. Dzisiejsze propozycja świetnie sprawdzi się na drugie śniadanie, no chyba, że nie wytrzymasz i zjesz już na pierwsze (tak jak ja:)). Dlaczego warto stawiać na nasiona chia pisałam już na blogu wiele razy, a tych którzy jeszcze nie czytali zapraszam tutaj.

 

Sposób przygotowania:

Nasiona chia mieszałam z mlekiem roślinnym i syropem klonowym przez około 1 minutę energicznie mieszając łyżeczką. Następnie odłożyłam do lodówki na godzinę, dodałam rozgniecionego  banana i wymieszałam. Na wierzch dodałam borówki. Włożyłam do lodówki na całą noc.

 

Komentarze 2 komentarze

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany