Pudding chia z bananem i borówkami
Kto nie lubi deserów ręka do góry! 😉 Znacie mnie i wiecie, że to moja słabość, ale staram się stawiać na te zdrowe wersje słodkości. Dzisiejsze propozycja świetnie sprawdzi się na drugie śniadanie, no chyba, że nie wytrzymasz i zjesz już na pierwsze (tak jak ja:)). Dlaczego warto stawiać na nasiona chia pisałam już na blogu wiele razy, a tych którzy jeszcze nie czytali zapraszam tutaj.
Sposób przygotowania:
Nasiona chia mieszałam z mlekiem roślinnym i syropem klonowym przez około 1 minutę energicznie mieszając łyżeczką. Następnie odłożyłam do lodówki na godzinę, dodałam rozgniecionego banana i wymieszałam. Na wierzch dodałam borówki. Włożyłam do lodówki na całą noc.
Komentarze 2 komentarze
Dołącz do dyskusji…
Nic tylko podkasac rękawy i zrobić ten deser.
Wygląda smacznie.