Rollsy z jajek z warzywami

Lubicie śniadaniowe wrapy? Przygotowałam dla Was przepis, dzięki któremu poznacie ich nowe oblicze! Bez glutenu, bez laktozy, do tego idealne dla amatorów śniadań białkowo — tłuszczowych. Można zjeść je zarówno w domu, jak i dodać do lunchboxa z drugim śniadaniem (jeżeli szukacie też innych pomysłów na posiłki do pracy lub szkoły, to znajdziecie je TUTAJ). Możecie je podać także jako przekąskę na spotkaniu ze znajomymi, a nadzienie możecie zmieniać zgodnie ze swoimi preferencjami. Moja ulubiona wersja to właśnie ta z suszonymi pomidorami i rukolą. Spróbujcie sami!

 

Sposób przygotowania: 

Do naczynia wbiłam jajka, dodałam napój kokosowy, przyprawy, drobno pokrojony szczypiorek i koperek. Wszystkie składniki wymieszałam. Na patelnię z rozgrzanym tłuszczem wlałam masę jajeczną i smażyłam z obu stron. Przełożyłam naleśnika na talerz i nałożyłam na niego rukolę i suszone pomidory. Zwinęłam i pokroiłam tworząc rollsy. Proste, prawda? 🙂

PO WIĘCEJ SMACZNYCH INSPIRACJI ZAJRZYJ DO APLIKACJI >>

 

Komentarze Brak komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany