Słodkie brownie z malinami!

 

Brownie, czyli ciasto czekoladowe… mmm… moje ulubione! Pewnie zdążyliście już to zauważyć 😉 Wymyślam coraz to nowe jego odsłony, tym razem z malinami. Nie bójcie się, wiem, że to jeszcze nie sezon na maliny, dlatego wykorzystałam mrożone. Mrożonki zawsze świetnie ratują w takim okresie. Nie ma co więcej zachwalać i zachęcać, po prostu spróbujcie i przekonajcie się sami! Smacznego 🙂

 

Sposób przygotowania:

Jajka ubiłam z cukrem na puszystą pianę. Masło klarowane rozpuściłam wraz ze 180 g gorzkiej czekolady. Wszystkie suche składniki połączyłam i wymieszałam. Dodałam maliny oraz żurawinę i całość wymieszałam. Ciasto piekłam około 40 minut w 180°C. Odstawiłam do przestygnięcia, rozpuściłam pozostałą część czekolady i polałam nią brownie.

 

 

Komentarze 17 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Witam.Czy można zastąpić mąkę kukurydzianą na inną .
Dziękuję

Czy zamiast masła można dać olej kokosowy?
Pozdrawiam Magda

Przepyszne ciasto. Bardzo proste w wykonaniu. Zniknęło w ciągu 10 minut.

w jakiej foremce Pani piekła?

Ja tez dołączam się do pytania jaka foremka?

Jak zwykle wspaniały, prosty przepis. Ciasto wyszło super i jest pyszne. Dzisiejsza poranna kawa była wyborna.
Pozdrawiam serdecznie
Teresa

Aniu, czy używasz w swojej kuchni kukurydzy i mąki kukurydzianej? Bo czytałam wpis w którym odradzasz jedzenie kukurydzy.

Tak, ale tylko bio. Ann

Zamrożone wymieszałam z mąką przed połączeniem z pozostałymi składnikami. Dzięki temu ładnie rozkładają się w cieście. Pozdrawiam

Jakiej marki warto kupić czekoladę? Popularnych marek to raczej sie nie nadają.

Ważne, aby miała dobry skład.

Oczywiście, że można, bez różnicy czy świeże czy mrożone, świeże nawet lepsze 🙂