Szybkie danie – spaghetti bolognese z mięsem drobiowym

Makarony, makaroniki, kluski… nadal królują w wielu domach. W moim również, a szczególnie z wielką ochotą zajada go moja córeczka. Drogie Mamy znacie to, prawda? Które dziecko nie lubi spaghetti bolognese?

 

Sposób przygotowania:

Pomidory dokładnie umyłam i sparzyłam wodą, zdjęłam skórkę i starłam na grubych oczkach. Na patelni rozgrzałam oliwę z oliwek i smażyłam mięso. Następnie dolałam wody oraz dodałam przyprawy. Po chwili dodałam pomidory, kukurydzę (można też dodać tartą marchew) i całość dusiłam pod przykryciem. Makaron ugotowałam według instrukcji na opakowaniu i podałam z gotowym sosem.

 

Komentarze 7 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Aniu a Ty przecież nie łączysz węglowodanów z białkiem.

Ale bezglutenowe makarony są najczęściej kukurydziane a to zło 🙁

Mmm, ale pyszności! :3 A takie proste! Na pewno spróbuję – koniecznie w wersji z kukurydzą 😉

Witaj Anno.Bezglutenowy-ale konkretnie jaki-ryżowy? możesz zdradzić?

Dzień Dobry pani Aniu.
Zdecydowanie smakuje lepiej owe danie gdy jest przygotowane przez panią. Można czasami pozazdrościć Klarze oraz panu Robertowi.
Pozdrawiam.?