zielony_

Zielony makaron z zielonym sosem

Vege przepisy ostatnio bardzo często goszczą w mojej kuchni. Makaron z groszku to świetny pomysł na szybki obiad lub lunch. Nie dość, że pyszny, to bezglutenowy i ekologiczny. Dodatkowo odznacza się z wysoką zawartością białka i błonnika. Kolorowo, smacznie i zdrowo! 🙂

 

Sposób przygotowania:

Makaron ugotowałam według przepisu na opakowaniu. Wszystkie składniki pesto (szpinak, posiekaną natkę pietruszki, orzeszki, przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę i przyprawy) zblendowałam. Brokuły podzieliłam na różyczki i ugotowałam al dente w osolonej wodzie, a pomidorki przekroiłam na pół. Ugotowany makaron wymieszałam z przygotowanym pesto, brokułami i pomidorkami. Na wierzch dodałam jeszcze pestki dyni do pochrupania 🙂

 

zielony_makaron

 

Komentarze Jeden komentarz

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany