
Zupa z jabłek
Owocowe letnie szaleństwo przeszło do historii Nie ma jednak się co smucić, tylko korzystać z dobrodziejstw jakimi obdarowuje nas jesień. Jednym z takich jesiennych produktów są jabłka.
Czy wiesz, że jablka są nie tylko łatwo dostępne, ale również bardzo zdrowe?
Z upływem lat nasza wiedza o korzyściach płynących z jedzenia tych owoców znacznie się poprawiła, a tym samym pojawiły się nowe pomysły na wykorzystywanie ich w medycynie i w kuchni.
Ja wykorzystam dziś jabłka w kuchni Zrobię z nich …zupę
Sposób przygotowania
Na głębokiej patelni zeszkliłam na oleju kokosowym pokrojone drobno por i cebulę. Dodałam obrane i pokrojone drobno jabłka i dusiłam razem pod przykryciem, dodałam bulion oraz przyprawy gotowałam ok. 10 minut, po czym wszystko zblendowałam.
Komentarze 7 komentarzy
Dołącz do dyskusji…
Takiego przepisu na zupę jeszcze nie widziałam
Warto spróbować, tym bardziej że jabłka praktycznie zawsze mamy pod ręką.
Ta zupka jest pyszna
będzie gościć na moim stole często
Zaciekawilas mnie takim połączeniem…
Już składniki kupione i smak będzie testowany?
Właśnie zrobiłam i już jej nie ma!!! Rewelacja!!! Ma lekko kwaskowy smak. Na górę dałam odrobine gorgonzoli. Z pewnością zrobię ją ponownie! Dziękuje Aniu za kolejny wspaniały przepis ?
Aneczko kiedy będzie przepis na to ciacho z musem ktore jadła twoja przyjaciółka?;*
Nigdy nie jadłam owocowej zupy, muszę spróbować
Na pewno zdrowa i niezwykle potrzebna zupa.