Zupa z jabłek

Owocowe letnie szaleństwo przeszło do historii 🙂 Nie ma jednak się co smucić, tylko korzystać z dobrodziejstw jakimi obdarowuje nas jesień. Jednym z takich jesiennych produktów są jabłka.

Czy wiesz, że jablka są nie tylko łatwo dostępne, ale również bardzo zdrowe?

Z upływem lat nasza wiedza o korzyściach płynących z jedzenia tych owoców znacznie się poprawiła, a tym samym pojawiły się nowe pomysły na wykorzystywanie ich w medycynie i w kuchni.

Ja wykorzystam dziś jabłka w kuchni 😉 Zrobię z nich …zupę 😉

 

Sposób przygotowania

Na głębokiej patelni zeszkliłam na oleju kokosowym pokrojone drobno por i cebulę. Dodałam obrane i pokrojone drobno jabłka i dusiłam razem pod przykryciem, dodałam bulion oraz przyprawy gotowałam ok. 10 minut, po czym wszystko zblendowałam.

Komentarze 7 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Takiego przepisu na zupę jeszcze nie widziałam 😉 Warto spróbować, tym bardziej że jabłka praktycznie zawsze mamy pod ręką.

Ta zupka jest pyszna 🙂 będzie gościć na moim stole często

Zaciekawilas mnie takim połączeniem…☺Już składniki kupione i smak będzie testowany?

Właśnie zrobiłam i już jej nie ma!!! Rewelacja!!! Ma lekko kwaskowy smak. Na górę dałam odrobine gorgonzoli. Z pewnością zrobię ją ponownie! Dziękuje Aniu za kolejny wspaniały przepis ?

Aneczko kiedy będzie przepis na to ciacho z musem ktore jadła twoja przyjaciółka?;*