Odżywianie

Odżywianie

Ceviche z dorsza

Ceviche to zdrowy sposób przygotowania ryby na surowo. Polega na marynowaniu ryby w soku z cytryny z dodatkiem orientalnych smaków, które dominują w potrawie swoim aromatem….

13 stycznia 2017 / 24 komentarze

Wątroba – zadbaj o zdrowie!

W ostatnich dniach media grzmią o zagrożeniach smogiem. Jest to bardzo poważny problem dla naszego zdrowia. Warto się zastanowić, co możemy zrobić by sobie…

12 stycznia 2017 / 52 komentarze

Owsianka z amarantusa z owocami

A może propozycja śniadaniowa dla kobiet w ciąży? Mam wiele pytań od Pań w tym pięknym okresie życia co jeść, czy mogę podać jakąś…

11 stycznia 2017 / 31 komentarzy

Domowa odnowa biologiczna

Dziś troszkę o regeneracji i domowej odnowie biologicznej. Kiedy byłam znacznie młodsza zdarzyło się dwa razy, że ambicja i marzenia o sukcesie na zawodach kazały mi…

10 stycznia 2017 / 22 komentarze

Zupa krem z pomidorów z odrobiną pieczonych kasztanów

Mam kilku kulinarnych faworytów, bez których nie wyobrażam sobie jesiennego i zimowego sezonu. Jednym z nich są jadalne kasztany. Uwielbiam w każdej postaci –…

9 stycznia 2017 / 12 komentarzy

WODA KOKOSOWA – WODA ŻYCIA!

  Jak wielu z Was lubię ciepłe kraje, słońce i widok na morze… gdybym więc miała wybierać przyszłe wcielenie… byłby to KOKOS 🙂 Kusi delikatnym orzeźwiającym…

8 stycznia 2017 / 44 komentarze

Koktajl na „DZIEŃ DOBRY” Never give up

Nadchodzę z pomocą  🙂 Tonik na „DZIEŃ DOBRY”  NEVER GIVE UP  – z pewnościa przyda się niektórym. Działanie:  pobudza  poprawia perystaltykę jelit…

1 stycznia 2017 / 17 komentarzy

Sylwestrowa przekąska – babeczki z kremem kokosowym

Dziś zabrzmi groźnie pod względem temperatury, groźnie bo śnieżno…:) Brakuje Ci pomysłu na sylwestrową, zdrową przekąskę? Chcesz zaskoczyć gości? Jeśli lubicie kokos…

31 grudnia 2016 / 15 komentarzy

Zimowe, proste i pyszne ciasto czekoladowe

Kto ma ochotę na ciasto czekoladowe ręka do góry 🙂 Wiem, że po świętach brzuchy jeszcze pełne, ale ponieważ pogoda za oknem nie rozpieszcza to postanowiłam…

29 grudnia 2016 / 67 komentarzy