Rozgrzewająca zupa z soczewicy

Jesień to doskonały moment, aby zadbać o siebie od środka! Zupa z soczewicy to idealne danie na te chłodniejsze dni – rozgrzewa, syci i dodaje energii. Wzbogacona aromatycznymi przyprawami i pełna składników wspierających odporność, stanie się Waszym sprzymierzeńcem w jesienne wieczory. 

Sposób przygotowania:

Soczewicę przepłukałam 1-2 razy pod bieżącą, zimną wodą. W garnku rozgrzałam oliwę i podsmażyłam pokrojoną w kostkę cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojoną w plastry marchewkę. Dodałam soczewicę, pomidora pokrojonego w kostkę, kurkumę i zalałam wszystko bulionem. Gotowałam około 20 minut, aż soczewica zmiękła. Na koniec doprawiłam solą, pieprzem i udekorowałam kolendrą.

Komentarze Brak komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany