Domowa czekolada warta grzechu
Czekolada z orzechową nutą, rodzynkami i jagodami goji – brzmi pysznie? A co powiesz na taką zdrową, domową czekoladę, której przygotowanie zajmie 5 minut? Przygotuj, ładnie zapakuj i podziel się z bliskimi. Może sprawdzi się idealnie jako mikołajkowy prezent? 🙂
Sposób przygotowania:
W rondelku rozpuściłam olej kokosowy, dodałam kakao i masło z nerkowców. Dodawałam przyprawy i gotowałam jeszcze chwilę. Odstawiłam do wystygnięcia, dodałam miód i wymieszałam. Masę przełożyłam do foremki, posypałam na wierzchu solą oraz innymi dodatkami (orzechami, jagodami goji i rodzynkami). Włożyłam na noc do lodówki.
Komentarze 5 komentarzy
Dołącz do dyskusji…
Co zrobić gdy czekolada rozwarstwi się razem z olejem
Zrobiłam, jest przepyszna ? Pani Aniu, przepis genialnym ?
Zrobiłam wczoraj wieczorem i po nocy w lodówce jest bardzo smaczna
Aniu, a czy moglabys podac przepis na zdrowe makrony kokosowe (kokosanki) ? Bede wdzieczna, pozdrawiam!
Wygląda jak czekolada ze sklepu ?