Pudding chia na drugie śniadanie
Lubicie nasiona chia? Warto dodawać je do sałatek, koktajli, deserów, a także wytrawnych dań. Odznaczają się wysoką wartością odżywczą, obfitują w nienasycone kwasy tłuszczowe omega 3, które wspierają naszą odporność i są niezbędne dla prawidłowej pracy mózgu! Pudding chia to świetny pomysł na posiłek, kiedy nie macie zbyt wiele czasu. Wystarczy przygotować go dzień wcześniej i wstawić do lodówki. Dodajcie do niego dowolne owoce, które są źródłem błonnika pokarmowego, wspierającego prawidłową pracę jelit. Możecie wykorzystać także gorzką czekoladę i ulubioną pastą orzechową (ja wybrałam tym razem truskawkową, którą znajdziecie TUTAJ) 🙂
Sposób przygotowania:
Brzoskwinię pokroiłam w kostkę (część zostawiłam do dekoracji, możecie wykorzystać także mango). Wrzuciłam brzoskwinię do kielicha blendera, dodałam banana, nasiona chia, kakao oraz napój roślinny. Całość zblendowałam i przelałam do słoiczka. Pudding udekorowałam dodatkami, brzoskwinią i odstawiłam do lodówki na około 3 godziny.
Komentarze Jeden komentarz
Dołącz do dyskusji…
Wygląda to niezwykle pysznie. A do tego estetyka pierwsza klasa. Pozdrawiam ?