Najprostsze babeczki owsiano-bananowe

Przygotowałam dzisiaj przepis proste i szybkie babeczki. Przygotujesz je w 5 minut, później na chwilę do piekarnika i można się cieszyć ich przepysznym smakiem 🙂

Dodałam do nich acerolę. Acerola ma niezliczone właściwości, najcenniejszą z nich będzie bogactwo witaminy C. Dlatego sprawdzi się idealnie na jesień i zimę, czyli w okresie kiedy częściej dochodzi do obniżenia naszej odporności i przeziębień. Więcej informacji o aceroli znajdziesz TUTAJ.

 

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki zblendowałam. Foremki na muffiny wysmarowałam masłem klarowanym i wlałam masę do 3/4 wysokości foremki. Każdą muffinkę posypałam acerolą i piekłam około 15-17 minut w 180°C.

 

Komentarze 11 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Dzień dobry Aniu, jedno z wyzwań, które sobie postawiłam na #zostańwdomu jest zapoznanie się z Twoimi przepisami – uczę się gotować fit i wege? W przypadku dań wytrawnych więcej tu się inspiruje i duoczam niż zgapiam ale wypieki… to moja słabsza pięta? Tu w celu dokładności proszę o sprecyzowanie : masło klarowane w/w do środka czy tylko do wysmarowania foremek? Dziękuję za wsparcie i życzę zdrowia

Pozwolę sobie odpowiedzieć, ponieważ babeczki robię bardzo często. Masło należy rozpuścić i dodać pod koniec blendowania. A ja jeszcze wciskam do każdej babeczki pół kostki mlecznej czekolady i malinkę mrożoną, a ostatnio była to truskawka obok czekoladki. Wiem, że to mniej fit, ale czasami nie zaszkodzi poszaleć.
Babeczki są przepyszne i szybko się robi, a oto nam przecież chodzi.
Pozdrawiam
Teresa

Myśle ze bez cukru tez będą pyszne, dodałabym bardzo dojrzałe banany 🙂 mniam 🙂

Czy zamiast mąki owsianej mozna dac maki orkiszowej albo ryzowej? Ktora z nich bardziej by się nadawala?
Pozdrawiam

Czy można zamiast maki owsianej zastosować pełnoziarnistą albo zblendowac płatki owsiane?

Ja w młynku do kawy zrobiłam z płatków owsianych i wyszło!

Przed chwilą wyciągnęłam z piekarnika. Po prostu przepyszne. Cieszę się, że zrobiłam z trzech porcji. Posypałam cynamonem.
Uwielbiam Pani przepisy, Pani Aniu. Codziennie tu zaglądam, by wprowadzić coś nowego do mojego menu. Mam Hashimoto i wiele nietolerancji pokarmowych, ale z wielu przepisów mogę korzystać. Często używa Pani produktów migdałowych, a których nie mogę spożywać. Czy jest jakiś zastępnik mąki migdałowej?
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za te wszystkie przepisy. Są one wyjątkowe, a co najważniejsze szybko się je wykonuje.
W ogóle uwielbiam Panią.
Pozdrawiam serdecznie, Teresa

Dziękuję bardzo mi miło 🙂
Można też mąką kokosową zastąpić 🙂

Uwielbiam Twoje babeczki, zwłaszcza za to, że sa genialnie szybkie w wykonaniu <3 Ostatnio każda poczęstowana osoba pyta mnie o przepis na "najprostsze muffinki świata", które to królują w moim piekarniku średnio co drugi dzień. Ale jeszcze nikomu go nie zdradzilam, he he 🙂 Chociaż przyznaje się, że przepis nie mój 😉 Nie ma to jak świecić odbitym blaskiem 😉 Śliczne zdjęcie małej, sama nie wiem co bardziej do schrupania 😉 Te malutkie rączki mniam mniam <3